Activitats
El dissabte 5 d’octubre hem celebrat, a Santa Eugènia de Berga, la primera Festa Tren. Ha estat, al mateix temps, una fira y una trobada d’afeccionats al modelisme ferroviari. L’esdeveniment l’ha organitzat la revista Más Tren, amb motiu del seu 10è aniversari i l’Ajuntament de Sta. Eugènia. Han col·laborat la Federació Catalana d'Amics del Ferrocarril, el Màgic Món del Tren, el comerç local amb el suport de la Diputació de Barcelona.

La Festa s’ha celebrat  a l’aire lliure durant tot el dia. S’han exposat maquetes modulars en escala H0 (Associació d'Amics del Ferrocarril del Prat de Llobregat), en escala N (Agrupament Ferroviari de Barcelona) i en escala IIm-G (revista Más Tren). En l’apartat lúdic ha comptat amb la col·laboració del Club Ferroviari de Terrassa que ha instal·lat una mostra de modelisme tripulat amb una locomotora de vapor de 7¼ polzades de galga. No podem oblidar el centre de modelisme ferroviari Màgic Món del Tren que ha rebut al llarg de tota la jornada més de 500 visitants.

En l’apartat comercial s’ha comptat amb un bon nombre de parades de venda de trens en miniatura i complements, així com parades d’artesania i productes gastronòmics típics de la comarca.

Podem concloure que la Festa Tren ha estat un èxit de participació i de públic. Més de 2.500 persones van gaudir de la Festa al llarg de la jornada. No han faltat afeccionats al tren, al modelisme ferroviari i públic en general.


Galeries d'imatges als següents enllaços:

Revista MasTren 

El 9 Nou 

Nació digital

1 comentari: